Tòfona negra

Slide background

Casa Beal produeix una varietat pròpia de tòfona negra

Casa Beal continua ampliant la seva activitat apostant per productes autòctons de la màxima qualitat. Durant l’any 2008 es va posar en marxa la producció de tòfona negra, donat que el terreny de la finca familiar sempre n’ha produït de manera natural.

tofona3

Els terrenys de Casa Beal, del tipus sòl franc arenós, presenten unes condicions idònies per a la tòfona negra, una de les més apreciades a tot Europa. Els estudis duts a terme conclouen que el terreny, no compacte, té una textura perfecta que afavoreix la proliferació de tòfones. Igualment, altres paràmetres com l’altitud de la finca, ubicada a 1.100 metres, la pluviometria anual, l’exposició, l’estructura i el grau d’acidesa faciliten la producció de tòfona negra de qualitat, molt aromàtica, per part de Casa Beal.

Ampliem la nostra activitat apostant per productes autòctons de la màxima qualitat

Joan Visa - Propietari

El projecte es va posar en marxa el 2008. Casa Beal va dur a terme treballs culturals a la seva finca per preparar el terreny i deixar-lo en les millors condicions. Després, va inocular en viver les seves pròpies plàntules d’alzina amb tòfona negra de Casa Beal, i es va procedir a plantar les plàntules de dues sabes a tota la finca. Una vegada es va fer el procés de preparació i plantació, en què no es va usar cap mena d’herbicida ni de pesticida i es va respectar el cicle mediambiental. Segons els càlculs inicials, Casa Beal podria arribar a produir fins a 900 quilos de tòfona, tenint en compte que es van plantar al voltant de 300 plàntules i que de cadascuna se’n podrien extraure fins a 3 quilos.

L’èxit d’aquesta iniciativa està assegurat, tant per les condicions del terreny com per la procedència autòctona de la tòfona, donat que cada zona pot produir només la varietat corresponent que hi està aclimatada. Segons les característiques de la finca de Casa Beal, ens diuen que la tòfona que se n’extraurà es extremament aromàtica, ja que la intensitat aromàtica augmenta amb l’altitud.