Foie Gras i Gelée

Slide background

Foie Gras Greco i CASA BEAL produeixen el primer foie gras i la primera gelée macerats amb Gewürztraminer

Aquest Mi-cuit està fet de forma totalment artesanal a partir del millors fetges d’ànecs Mulards de Les Landes distingits amb el Label Rouge i certificats amb el IGP Les Landes. Els ànecs són criats en plena llibertat a l’aire lliure amb grans de blat de moro sencers no transgènic.

tofona3

El seu procés d’elaboració s’inicia netejant els lòbuls, un per un, minuciosament, treient totes les venes i nervis de tal forma que el producte estigui impecable per iniciar la seva maceració. Maceració que es farà a base d’una solució de Gewürztraminer Cim del cel i Calvados, envasat al buit per evitar l’oxidació.

Tot el coneixement, la minuciositat i l'excel·lència de dos grans marques concentrades en un producte únic

Casa Beal i Foie Gras Greco - Productors

Les pomes es maceren amb el vi gewürztraminer Cim del cel que previament haurem reduït estraient els volàtils i concentrant els aromes essencials. Acte seguit les pomes, tallades grill a grill, són cuites i lleugerament caramelitzades de manera que no perdin la seva acidesa ni els aromes propis del vi.

L’assemblatge es fa manualment evitant trencar els lòbuls (no es mixa el foie gras), mantenint així la textura inicial. Els grills de pomes, amb un polsí de pebre rosa que li aporta unes notes exòtiques, s’intercalen amb el foie gras. És un procés totalment artesanal de petites produccions, essencial per evitar l’oxidació.

El procés de cocció és un procés llarg a temperatura controlada que podem realitzar gràcies al baix tant per cent de greix excedent del foie gras. Aquest tipus de cocció fa que aconseguim en el Mi-cuit una textura ferma, sòlida i a la vegada una untuositat que preserva els aromes i sabors propis d’un producte únic.